Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Ben jij klaar voor...
het BESTE JAAR van je leven?

door Boele Ytsma op 20 mei 2015 om 12:20 over , , en
20 mei

Over twee weken gaat het nieuwe online jaarprogramma van start: BLOEI! Een programma waarin je een jaar lang werkt aan je gezondheid in de breedste zin van het woord. Je gaat je voedingspatroon optimaliseren, je gaat aan de slag met sport, je slaappatroon en je ademhaling. Maar ook je emotionele, intellectuele en spirituele gezondheid komen aan bod. Het jaar waarin je BLOEI volgt zou zomaar het beste jaar van je leven kunnen worden.

Een feestje voor moedige mensen.

Laat ik je ook meteen waarschuwen. Het wordt niet per se een gemakkelijk jaar en het is zeker geen eenvoudige weg naar snel geluk. Je zult soms hard werken en hier en daar behoorlijk moedig moeten zijn. Vergelijk het maar een beetje met topsporters: zij willen het beste uit hun lichaam halen en dat vraag veel van hen: doorzettingsvermogen, discipline en toewijding. Het programma BLOEI vraag ook toewijding van je – toewijding aan je eigen leven.

Maar het wordt ook een héérlijk jaar – een feestje waarin jij in het centrum staat! Stapje voor stapje word je wie je bent. Dát is immers wat je verlangt: helemaal jezelf worden. Maar dan ook helemaal… je leert bijvoorbeeld je lichaam kennen zoals je het nog nooit gekend hebt – sterker nog: je zult vrienden worden met je lichaam. Misschien heb je tot nu toe veel besluiten vanuit je hoofd genomen. In dit jaar ontdek je dat jij veel meer bent dan een hoofd op een stok. Jij bent een hoofd én een lichaam en nog veel meer.

De Jubilé Matrix

Ik heb een eenvoudig hulpmiddel ontwikkeld, waarmee ik zelf nu al jaren werk. Ik noem het de Jubilé Matrix: een eenvoudig en bijzonder dynamisch model dat je voortdurend inzicht geeft in wat je nodig hebt. Je leert luisteren naar de signalen van je lichaam en je ontdekt wat jij dagelijks kunt doen om te floreren op alle terreinen van je leven. In BLOEI leer je werken met de Jubilé Matrix.

De Jubilé Matrix is een matrix van 7 keer 7 vakjes – in totaal 49 velden. Langs de ene as van de matrix vind je de 7 levensterreinen waarin jij je begeeft. Ik leer je hoe je die kunt herkennen en wat je nodig hebt in elk van deze levensterreinen.

De zeven levensterreinen zijn:

1. Je lichaam, je voeding, je gezondheid, kortom de fysieke kant van je bestaan.

2. Het terrein van je gevoelsleven en je seksualiteit.

3. De plek van je zelfbeelden, zelfvertrouwen en eigenwaarde, kortom de plek waar je ‘ik’ leert zeggen.

4. Dan het domein van je relaties en van elke vorm van liefde in je leven. Hier gaat het over verbinding.

5. Je communicatie en je creativiteit, de manier waarop je je uit in de wereld, de manier waarop jij je laat zien en horen.

6. Het terrein van je hoofd: je denken, je zien en horen, je inzichten en visies. Ook dat heeft een volwaardige plek in jouw bestaan.

7. En tenslotte je verbinding met het grotere, dat wat jou overstijgt: jouw spirituele leven.

Van ons lichaam weten we het allemaal wel: we hebben voeding nodig en we moeten dingen loslaten (ontgiften), anders worden we niet gezond. Dát geldt voor álle zeven levensterreinen: je hebt voeding nodig en je moet dingen loslaten. Met de Jubilé Matrix ontdek je dagelijks wat dat is. Wat je mag loslaten en wat je juist moet oppakken – je voeding en je ontgifting.

Terug naar de Jubilé Matrix. De ene as wordt dus gevuld met de zeven levensterreinen. Langs de andere as van de matrix leer je 7 belangrijke vragen van zelfonderzoek stellen. Vragen die je helpen om naar binnen te gaan. En door deze 7 vragen te verbinden met de 7 levensgebieden vind je steeds weer de vraag die nú voor jou belangrijk is.

Eén jaar, drie fasen

Je kunt elk moment met BLOEI! beginnen. Het is een online programma, dus je volgt het individueel. Het jaarprogramma BLOEI! bestaat uit drie fasen:

Fase 1 - De eerste 100 dagen ontvang je élke week een les waarin je stap voor stap leert werken met de Jubilé Matrix. Je raakt vertrouwd met de 7 levensgebieden en de 7 vragen van zelfonderzoek en je verkent elk veld van de Jubilé Matrix. Dit is de fase van nieuwe kennis en nieuwe inzichten. Het is studeren én meteen ook toepassen. Je gaat ontdekken op hoeveel manieren jij je eigen gezondheid en vitaliteit kunt vergroten. Geloof me: je zult versteld staan.

Fase 2 - Als je de eerste 100 dagen voltooid hebt, heb je goed zicht gekregen op de dingen die jouw bloei in de weg staan of de dingen die je juist nodig hebt om volop te gaan bloeien. Een moment voor een gesprek. Je ontvangt dan een persoonlijk coachingsgesprek met Boele Ytsma of één van de andere gespecialiseerde coaches die worden aangeboden.  In dat gesprek wordt duidelijk wat jij nodig hebt in de maanden die volgen. Het is ook mogelijk om vanaf dit punt een coachingstraject met één van deze coaches aan te gaan.

Fase 3 - Na de intensieve eerste 100 dagen weet je hoe je de Jubilé Matrix moet toepassen. Vanaf dat moment ontvang je elke 14 dagen een videoles of een lesbrief die steeds een onderdeel van je leven onder de loep neemt. Zo blijf je scherp en kun je je blijven ontwikkelen. In deze fase vindt de werkelijke transformatie plaats. Negen maanden lang hou ik je scherp, voed ik je met nieuwe inzichten en daag ik je uit om te blijven werken met de Jubilé Matrix.

Wat je nodig hebt is een emailadres waar ik je de lessen en video’s naartoe kan sturen, de tijd om elke week het studiemateriaal te lezen en de verwerkingsopdrachten te doen, maar vooral… toewijding. Toewijding aan jouw eigen gezondheid en vitaliteit. Toewijding aan jou persoonlijke ontwikkeling. Toewijding aan jouw missie in dit leven.

BLOEI! is niet voor watjes. BLOEI! is niet voor mensen die zeggen dat hun leven ‘z’n gangetje gaat’ en daar tevreden mee zijn. BLOEI! is niet voor mensen die bang zijn voor verandering.

Nee, BLOEI! is voor mensen die verlangen naar ontplooiing, bevrijding, ontwikkeling. Voor mensen die voelen dat er veel meer mogelijk is in hun leven en daar werk van willen maken. Voor mensen die hun verlangen en hun missie serieus willen nemen. Mensen die toegewijd zijn aan hun eigen leven en weten dat ze veel meer kunnen geven als ze veel meer durven te ontvangen.

Durf jij het?

Hier vind je meer informatie over BLOEI!

BLOEI! kun je starten vanaf 1 juni. Tijdens de crowdfunding van de Academie voor Pioniers krijg je het programma cadeau bij een donatie van € 350,- Dat is een prachtige kans om in te stappen in het programma dat na 1 juni € 648,- gaat kosten.

Ga hier naar de crowdfunding!

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --